2019-09-05

Batterifabrik med limträstomme uppförs i Växjö

När Arkitektbolaget fick uppdraget att rita Micropower Groups nya batterifabrik var företagets ledord; entreprenörskap, kvalitetsmedvetenhet och högt kundfokus.

– Och eftersom företaget har sin bas i Småland är det naturligt att låta träet vara ett karaktärsskapande material, säger Johannes Debus en av de ansvariga arkitekterna på Arkitektbolaget.

Micropower Group är en svenskägd koncern med global verksamhet och som har sin bas i Växjö. Micropower producerar och säljer unika lösningar för laddning av batterier och strömförsörjning samt modulära Litiumjonbatterier. Som följd av en stigande efterfråga på litiumjonbatterier investerar företaget nu i en helt ny produktionsenhet, ett stenkast från Växjö flygplats. Den nya fabriken som har en yta på 6 800 m2 med möjlighet att expandera ytterligare kommer att uppföras av GBJ Bygg.

En massiv synlig limträstomme kommer att ge anläggningen en välkomnande atmosfär, ett polerat betonggolv och räcken i vitmålad sträckmetall binder ihop kontorsdelen med produktionen. Förutom i stommen återfinns trä på väggarnas ljuddämpande paneler och även fasaden får en dräkt av silikatbehandlade träribbor som med tiden kommer att ge huset en elegant silvergrå lyster.

 

Rendering Arkitektbolaget.