Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Sex urbana utmaningar behöver era lösningar!

2015/11/05 - 10:00 - 17:00

Den 5 november samlas nordiska representanter inom bygg, it, miljö, arkitektur, forskning och design och stadsplanering i Stockholm. Eventet är till för att stimulera samarbete mellan olika branscher för att komma med innovativa lösningar på sex urbana utmaningar.

Utmaningarna är verkliga case som skickats in till tävlingen Nordic Built Cities Challenge från städer och kommuner runt om i norden. De sträcker sig från bostadsbyggande i svår terräng till transportproblematik, klimatanpassning och trygghetsfrågor i bostadsområden. På eventet den 5 november kan tävlingsdeltagare få inspiration och utbyta kunskap samt knyta kontakter med andra experter inom områden som behövs för att lösa utmaningarna.

Nordic Built Cities Challenge är mer än bara en arkitekttävling då kraven på innovation, hållbarhet och ett holistiskt tänk är stora. Tanken är att städerna som skickat in sina utmaningar ska få innovativa lösningar som kan genomföras i praktiken – samtidigt som de ligger i framkant gällande design, teknik och hållbarhet.

Sista datum att skicka in sitt bidrag är 17 december. Eftersom utmaningarna kommer från hela norden är förhoppningen att team ska bildas med experter från olika discipliner och länder. Särskilda pris kommer att delas ut till de finalister vars team består av deltagare från mer än ett land, samt har en student eller ett startup med i teamet.
För var och en av utmaningarna kommer upp till fyra finalister att väljas ut som går vidare till nästa fas i tävlingen. De tilldelas en summa på 300 000 NOK för att förbättra och finslipa sina bidrag. Dessutom bjuds de in att delta i Nordic Built Cities Challenge Awards, där de tävlar om 1,2 miljoner NOK utifrån tre kriterier: innovation, exportpotential och de 10 principerna i the Charter.

För frågor om Nordic Built Cities Challenge eller matchmaking-eventet kontakta:
Malin Kock Hansen
m.kock@nordicinnovation.org
+47 959 24 953

Anmäl dig till eventet här: http://nordicbuiltcities.org/nordic-matchmaking-event/

Detaljer

Datum:
2015/11/05
Tid:
10:00 - 17:00
Evenemang Taggar:
,
http://nordicbuiltcities.org/nordic-matchmaking-event/