2018-06-04

Glasprototyper inbjudna till världens största glasmässa

Glasstec är världens största glasmässa där nya produkter, koncept och trender inom glasbranschen visas upp vartannat år.

I år kommer prototyper från RISE Glas och Smart Housing Småland och att ställas ut i det centrala navet, och den viktigaste inspirationskällan i mässans hjärta, utställningen glass technology live. Här visas framtidens glastillämpningar för både funktion och estetik upp som inspiration.

Hur kommer det sig att vi ställer ut där?
– Jag fick frågan om vi var intresserade att ställa ut från Christian Louter på Delft University of Technology (TU Delft). Han är en av organisatörerna bakom utställningen glass technology live och hade hört talas om våra prototyper, berättar Jerry Eriksson, forskare på RISE Glas.

Varför är det viktig att vara med på glass technology live?
– Att bli inbjuden att synas med våra prototyper på den mest besökta delen av världens största glasmässa är ett mycket gott och hedrande betyg till vårt arbete. Det visar att vi har nya, innovativa och intressanta idéer i framkanten av utvecklingen. Jag hoppas att vi genom att vara med och synas där kan få många nya spännande kontakter, svarar Jerry.

23-26 oktober 2018
Glasstecmässan hålls i Düsseldorf, Tyskland den 23-26 oktober. Läs mer om allt som händer under dagarna här.