2017-10-24

Ny i Smart Housings processledning: Malin Löfving

Malin Löfving från Träcentrum ingår från och med nu i Smart Housing Smålands processledning tillsammans med Mikael Ludvigsson och Kirsi Jarnerö från RISE.

-Berätta lite om din bakgrund
-Sedan ett år tillbaka arbetar jag som projektledare på Träcentrum, berättar Malin. Jag är involverad i flera olika projekt bland annat företagsforskarskolan ProWOOD och projektet Swedprod – Producera i Sverige. Jag undervisar även på högskoleprogrammet Produktutveckling med möbeldesign på Jönköping University. Innan jag började på Träcentrum forskade och undervisade jag inom produktionssystem på Jönköping University. Jag är civilingenjör i maskinteknik och har en doktorsexamen inom teknikens ekonomi och organisation.

-Vad ser du fram emot att jobba med i din nya roll?
-Jag ser fram emot att få jobba med människorna som är involverade i SHS och att långsiktigt få arbeta med att utveckla boende och byggande i trä och glas. Jag sätter företagens utveckling och nytta först och vill få företag inom boende och byggande att ligga i framkant med forskning och utveckling så att de förblir konkurrenskraftiga, säger Malin.

-Vad är dina styrkor som kommer att bidra till att stärka miljön?
-Min produktionsbakgrund och min kunskap om automation och industrialisering blir till nytta i miljön. Jag gillar att arbeta och nätverka i nya konstellationer och det kommer att mynna ut i mindre och större projekt som stärker miljön, avslutar Malin.

Kontaktuppgifter: Malin Löfving, malin@tracentrum.se, 0380-554 320