2021-02-02

Testbo en lägenhet med flexibel möbelvägg!

2018 genomfördes inom Smart Housing Småland en förstudie kring flexibla innerväggar. Tengbom Arkitekter har sedan tillsammans med industrin genomfört ett fortsatt utvecklingsarbete, vilket nu har resulterat i att OBOS tillsammans med Tengbom Arkitekter och Bruynzeel Storage Systems har tagit fram ett koncept med en flexibel möbelvägg, speciellt designad för Micro Housing.

Nu erbjuds chans att delta i en testpanel där du får bo både coronasäkert* och All Inclusive och produkttesta möbelväggen och bostaden!

Om projektet

OBOS Forskning- och Utvecklingsavdelning ingår sedan 2016 i Smart Housing Smålands innovationsmiljö, och har där undersökt möjligheten för flexibla lösningar i mindre lägenheter. Företaget Bruynzeel, som har lång erfarenhet av förvaringslösningar, har utarbetat tekniken kring en flexibel möbelvägg, medan Tengbom Arkitekter har stått för designen. Konceptet finns nu installerat i en av OBOS lägenheter i det nya bostadsområdet Hälltorps Gård Norra i Trollhättan, där OBOS tillsammans med Riksbyggen har byggt 84 nya hyresrättslägenheter.

Nu är projektet i slutfasen, vilket innebär att själva användarupplevelsen ska testas. Därför söker man ett antal personer som vill prova att bo i lägenheten och utvärdera produkten och boendeupplevelsen under ett dygn med en övernattning, under perioden 13 februari till 25 april 2021.

* Lägenheten står tom i minst tre dygn mellan varje vistelse, och en lokal städfirma sanerar lägenheten noga mellan varje besökare.

Läs mer om projektet och hur du anmäler intresse för att testbo här.