2019-03-11

WeXO – en innovativ samlings- och arbetsplats

Det händer spännande saker i Växjö som är en riktigt, riktigt stor spelare inom IT-området i Sverige. Castellum och Visma har tillsammans med staden ambitionen att flytta fram positionerna ännu mer genom att uppföra WeXO.

Man vill skapa en destination för Växjö, en samlings- och arbetsplats i världsklass för digital innovation. Smart Housing arrangerade den 7 mars en workshop ”Innovationsfönster Building/Surface” med fokus på glas, trä och textil där ett 20-tal personer med vitt skilda kompetenser deltog.

Flexibel och ständigt i framkant
Ambitionen är hög, man vill skapa flexibla, multifunktionella ytor, spännande och inspirerande som tilltalar sinnena, bjuder på överraskningar och förändras över tid.

Magnus Johansson från RISE ledde gruppen genom en rad övningar med målet att skapa rum där vi växter, mår bra och där allt är möjligt. För att göra detta utforskades olika sorters positiva känslor. Känslor som man vill ge i olika rum vid olika tider både för innovation och återhämtning.

Grupperna arbetade med olika delar av byggnaden, vilka känslor de skulle väcka, hur man skulle kunna åstadkomma det och vilka material som kan vara lämpliga att använda i olika delar. Resultatet blev en mängd olika idéer som man kan jobba vidare med i den kommande utvecklingen.