2023-09-08

3 x höstevent med Smart Housing Småland!

Hösten är räddad, välkommen till tre kunskapsbyggande, reflekterande och nätverkande event när Wood building Nordic, Trähusskola och Smart Housing Smålands jubileumskonferens går av stapeln! Boka in nedan datum i kalendern med detsamma!

 

27 september > Trähusskolan 3+4

Smart Housing Småland och Smålands Trä- och Skogsstrategi fortsätter satsningen att sprida kunskap om möjligheter och lösningar för att bygga hållbart i trä via projektet Trähusskolan 3 & 4.
Träshusskolan 3 levererar ett hybridevent med kunskap och erfarenheter från träbyggnationer och de utmaningar och risker som finns kopplat till; fukt, ljud, brand och kostnader. Eventet sänds både digitalt och på plats på Linneuniversitetet i Växjö med talare från RISE, LNU, Fribo och KL-trä.
Trähusskolan 4 erbjuder en fysisk tur på campus bland flera av träbyggnaderna i Växjö med teknisk- och arkitektonisk guidning av fem olika flervåningsbyggnader. Vissa byggda för över tio år sedan och andra är just slutgodkända. En blandning arkitekter, byggare och byggherrar finns på plats och startar vid Växjös träkvarter kl.16.00.
Läs mer här!
Anmäl dig till Trähusskolan 3 här!
Anmäl dig till Träshusskolan 4 här!

 

28-29 september > Wood Building Nordic

Nu är det dags för Sverige och Växjö att få stå som värd för den årliga konferensen Wood Building Nordic. Möt forskare, innovatörer och näringsliv inom det internationella träbyggandet under två vibrerande dagar den 28-29 september på Linnéuniversitetets campus.
Missa inte fredagens sessioner då Mikael Ludvigsson och Magnus U Falk från Smart Housing Småland och RISE modererar: Block 5B – Wood BioEconomy – more than circularity och Block 6B – City development: densification and/or garden cities?
Du anmäler dig här!
Ange koden ”SmartHousing” för att få 20% rabatt på biljettpriset!

 

6 oktober > Jubileumskonferens

Fira tio år av innovation och framgång! Smart Housing Smålands jubileumskonferens fyller en eftermiddag med samtal, nätverkande och kunskapsutbyte med summering av spännande projekt som lämnat avtryck och intryck under ett helt decennium! Eftermiddagen leds av Johan Wester, känd från humorprogrammet Hipp Hipp i Svt och en erfaren moderator inom samhällsbyggnads- och näringslivsområdet som rör framtiden och vetenskapens roll. Konferensen bjuder på energigivande och intressanta samtal mellan nyckelpersoner från företag, regioner och organisationer som på ett eller annat sätt knutit sig an till Smart Housing projekt, samt en tillgänglig utställning och workshops för alla deltagare. Dagen avrundas med en festlig 3-rätters middag för alla medverkande. Varmt välkommen till Nässjö och Höglandshotellet fredagen den 6 oktober kl.12.00 till 22.00!
Anmäl dig här!
Konferensen är gratis!