2021-04-22

Flexibel vägg? "En spännande lösning"

Trolla bort en säng, flytta en vägg? I vår har intresserade kunnat testa en lägenhet i Trollhättan med just de möjligheterna. Carina Thorsson är en av dem.

– Det var lite spännande och fungerade förvånansvärt bra, säger hon.

Bostadsföretaget OBOS, Tengbom Arkitekter och Bruynzeel Storage Systems har tagit fram ett koncept med en flexibel möbelvägg, speciellt designad för Micro Housing. Det finns installerat i en av OBOS lägenheter i det nya bostadsområdet Hälltorps Gård Norra i Trollhättan.

Under våren 2021 har intresserade erbjudits att testbo i lägenheten, dessutom ”all incusive”, det vill säga med restaurangbesök på kvällen.

Carina Thorsson och en kompis till henne nappade på erbjudandet.

– Ja, varför inte göra en utflykt till Trollhättan för att pröva på, tänkte vi. Jag är intresserad av inredning så det var spännande att få se en sådan lösning. Och jag tyckte det mesta fungerade förvånansvärt bra, säger Carina Thorsson.

– Vi prövade att fälla upp och ner både sängen och ett bord. En del var elektroniskt och innebar bara att trycka på knappar men en del fick göras manuellt, berättar hon.

Hon tror att det är lösningar som kan passa studenter och andra med begränsad bostadsyta.

– Om man bor kompakt, i ett litet studentrum, tror jag att det kan ge möjligheter att utnyttja bostaden bättre.

Har hon någon reservation så gäller den sängen i provlägenheten, en ganska enkel säng med ribbotten.

– Den är naturligtvis lättare och enklare att fälla upp, och ner, men jag hade nog velat ha en bättre säng. Fast det har kanske lite med åldern att göra, säger Carina Thorsson.

Vi har tidigare berättat om provlägenheterna här. Möjligheten att provbo i lägenheten avslutas i slutet av april och anmälningstiden har gått ut.