Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vem äger det offentliga rummet? Alla ska ha rätt till billiga bostäder!

2015/08/19

Välkommen till ett seminarium den 19 augusti på Virserums Konsthall.  Samhällsbyggandet står inför förändringar. Det behövs små och billiga bostäder för unga och gamla. Vi måste bygga samhället hållbart. Vi vill förtäta städerna. Samtidigt påpekas allt oftare hur viktig arkitekturen omkring oss är, t ex senast i Mats Svegfors rapport Upplev kultur var dag.

Det vi bygger kommer att överleva oss själva därför måste vi fundera över hur nästa generation vill leva!

Dagen börjar med inledningar av Kerstin Brunnberg ArkDes och Maria Agestam, områdesansvarig Kultur vid Regionförbundet i Kalmar län med utgångspunkt i Mats Svegfors rapport, där behovet av samverkan stat-region-kommun påtalas. Erfarenheter från Sundbybergs stad och Folkhem som byggt höga hus i trä och som planerar ytterligare ett trähus ligger till grund för resten av dagen. Bl a Arne Olsson, Folkhem och Johan Nygren Sundbybergs stad redogör för projektet. Seminariet kommer att ta upp vilka är svårigheterna? T ex planprocessen, upphandlingen, brandskydd. Hur angriper man detta t ex i Växjö, Jönköping och Kalmar.

På eftermiddagen behandlas Vad är modern stadsplanering? Och Vilka är arkitektens utmaningar? Dagen avslutas med beskrivning av tävlingarna inför Nödvändighetens Arkitektur i TRÄ 2016.

Seminariet genomförs av Virserums Konsthall i samarbete med Sveriges Arkitekter och Smart Housing Småland.

Läs mer här.

Detaljer

Datum:
2015/08/19
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, , , ,