Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Temadag den spännande glasutvecklingen, 17 maj

2017/05/17 - 10:00 - 22:00

RISE Glas temadag är fylld med kunskap, dialog och tankar om framtiden. Programmet vänder sig till glasbranschen och er som på ett eller annat sätt använder glas.

Vi bjuder på inspirerande talare och givande samtal – och förstås mingel och god mat i en historiskt intressant slottsmiljö.

Vi lever i intressanta tider och mycket händer på glasfronten
Programmet spänner från arkitektur till simulering. Vi får besök av vd:n för IG Passivhus, som gjort Villa Circuitus, ett spännande, runt hus utanför Växjö. Simone Kreutzer berättar om vad som är viktigt vid energisnål arkitektur med glas. Inom solenergiområdet berättar vi om utvecklingen av glas för bättre prestanda och konst i fasader. Vi har arbetat vidare inom transparent intelligens och breddat nätverket för lära mer om olika branschers behov och accelerera utvecklingen.

Som vanligt visar vi upp de senaste prototyperna, bland annat en duschvägg som spelar musik. Vi har GFAB som berättar om sig och hur de samverkar med RISE Glas. Vi har också en ny lamineringsutrustning på väg in för att kunna göra snabba experiment, en del i det nya BOOST-projektet. Samhället ställer krav på säkerhet och vi försöker få svar på vad glas egentligen tål och hur simulering kan hjälpa oss i utvecklingsarbetet på bland annat fordon.

Den som vill har möjlighet att följa med på en rundtur i de ombyggda lokalerna på RISE Glas och du är också välkommen att boka in dig på forskarsamtal antingen på onsdagen eller torsdagen.

Mer om program och anmälan hittar du här.

Detaljer

Datum:
2017/05/17
Tid:
10:00 - 22:00
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, , , , , ,
www.glafo.se

Arrangör

RISE Glas
Telefon:
0105165000
View Arrangör Website

Plats

Teleborgs slott
Slottsallén 12
Växjö, 35112
+ Google Map
View Plats Website