Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Analys av äldre träkonstruktioner

2015/02/05 - 09:00 - 12:00

Analys av äldre träkonstruktioner, 7,5 högskolepoäng

Det finns ett stort behov av att i ökad utsträckning utnyttja modern teknik för att kunna visualisera och analysera äldre konstruktioner i samband med åtgärdsprogram, vård- och underhållsplanering och renoveringsinsatser. Noggranna, pedagogiska och väl underbyggda arbetsbeskrivningar är avgörande för ett lyckat projekt samtidigt som vårdslösa och olämpliga metod- samt materialval kan undvikas. Därmed finns goda möjligheter att bevara kulturhistoriska värden men även undvika onödiga investeringar.

Syftet med denna kurs är att ge studenterna fördjupade kunskaper kring äldre träkonstruktioner och hur modern teknik kan användas för att beskriva och visualisera konstruktionslösningar, lastvägar samt beräkna effekter av förändrade statiska förutsättningar.

Kursen är anpassad till innehåll och distributionsform för att passa dig som vill fördjupa dina kunskaper kring historiska träkonstruktioner samtidigt som du arbetar. På så sätt hoppas vi att din utveckling gynnar både dig och det företag där du normalt jobbar.

Kursen riktas i första hand till redan yrkesverksamma, men studenter från universitet och högskolor är självfallet också välkomna. Kursen är öppen för ansökan/anmälan fram till två veckor före kursstart.

Kursstart: 150205
Kursperiod: v4-23

Detaljer

Datum:
2015/02/05
Tid:
09:00 - 12:00
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, ,
http://lnu.se/utbildning/kurser/4BY106