Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Hållbart byggande och energisystemanalys

2015/01/29 - 09:00 - 12:00

Hållbart byggande och energisystemanalys, 7,5 högskolepoäng

För att minska samhällets klimatpåverkan behöver energieffektivisering av byggnader, mer energieffektiva energikedjor, från naturresurs till levererad energitjänst, och en ökad användning av förnybar energi. Det finns omfattande kunskaper om energihushållningsåtgärder på byggnadsnivå, om hur vi kan bygga nya energisnåla byggnader samt om hur vi kan utforma olika energiförsörjningssystem. Däremot är kunskapen om energihushållning i bebyggelse och dess interaktion med energiförsörjningssystem, liksom om hur vi kan utveckla optimala energianvändningsnivåer i byggnader och optimala energiförsörjningssystem, mycket begränsad.

Syftet med kursen är att förstå byggnaders energianvändning ur ett systemperspektiv, med fokus på den ömsesidiga påverkan mellan behov- och tillförselsidor. Kursen analysera också konsekvenserna av att implementera olika energieffektiviseringsåtgärder i byggnader med olika värme- och elförsörjningssystem. Flertalet analysverktyg, inklusive systemanalys, energianalys, timvis simulering och kalkylprogram tillämpas för att förstå innebörden av ett givet energisystem och kunna optimera kostnader, primär-energianvändning och växthusgasutsläpp.

Kursen riktas i första hand till redan yrkesverksamma, men studenter från universitet och högskolor är självfallet också välkomna. Kursen är öppen för ansökan/anmälan fram till två veckor före kursstart.

Söktermer: Teknik och teknisk industri, Byggteknik

Kursstart 2015-01-29
Kursperiod: v 3-23 2015

Detaljer

Datum:
2015/01/29
Tid:
09:00 - 12:00
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
,
http://lnu.se/utbildning/kurser/4BY107