Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Temadag om ledningssystem för kvalitet och miljö

2019/01/23 - 10:00 - 15:00

Välkommen till en temadag om ledningssystem för kvalitet och miljö arrangerad av BOOST – ett utvecklingsprojekt med fokus på boende och byggande inom Smart Housing.

Del 1 Ledningssystem för kvalitet och miljö – FR2000, ISO 9001 & 14001, kl. 10.00 – 12.00
Har ni stått inför situationen att en kund kräver att företaget certifieras enligt en kvalitets- och miljöstandard? Vilka är fördelarna och nackdelarna om du följer uppmaningen? Vilka olika alternativ finns? Hur kan man gå till väga? Är det möjligt att genomföra certifieringen utan hjälp från en utomstående expert? Vilka verktyg finns? Hur uppskattar man kostnaden? Finns det några vanliga problem som man bör se upp med?

Under förmiddagen deltar Peter Landin, Qvalify, som bland annat arbetar med utvecklingen av FR2000, Lars Persson, VD för Bröderna Persson som är certifierade enligt FR2000 sedan 2003, samt Emilia Samuelsson, BOOST/Jönköping University.

Vi vänder oss till er som överväger att börja använda ett standardiserat ledningssystem. Diskussionen ska ge er en grund för att fatta beslut avseende om ni ska sikta på en certifiering, vilken ledningsstandard som passar er organisation bäst och hur ni kan förbereda er för vad som krävs. Ni kan alltså förvänta er:

  • Grundläggande kunskaper om kvalitets- och miljöledningssystemen FR2000, ISO 9001 och ISO 14001 samt om de principer som ligger bakom ledningssystemen.
  • Förståelse för hur ni kan gå tillväga för att nå en certifiering.
  • Kunskap om nyttan av ledningssystem i den dagliga verksamheten utöver värdet av själva certifieringen.
  • Möjlighet att diskutera kvalitets- och miljöledning samt certifiering med andra företagsledare.

Del 2 Att utveckla sitt ledningssystem för kvalitet och miljö – FR2000, ISO 9001 & 14001, kl. 13.00 – 15.00
Den här delen av dagen vänder sig till dig som redan arbetar med ett ledningssystem för kvalitet och miljö eller är nära en certifiering. Du får chansen att diskutera olika problem och lösningar kopplade till ledningssystemet med företagare i samma situation, forskare och revisionsledare.

Vi går igenom de olika möjligheter och problem som vanligtvis rapporteras av företag som varit certifierade enligt en ledningsstandard under ett antal år. Baserat på de utmaningar som deltagarna anser viktigast diskuterar vi olika lösningar. Diskussionen leds av Emilia Samuelsson, BOOST/Jönköping University med stöd av Peter Landin, Qvalify.

Anmälan
Anmälan sker via mail till emilia.florin-samuelsson@ju.se. Vi besvarar gärna frågor via samma e-mail eller på telefonnummer 036-101 936.

Detaljer

Datum:
2019/01/23
Tid:
10:00 - 15:00
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, , , ,

Plats

Jönköping International Business School
Gjuterigatan 5, sal B4043
Jönköping,
+ Google Map